Σπύρος Σιαμπλής

Ο Παναθηναϊκός της… αριστεράς και της προόδου και η «σφραγίδα» Μπόλονι

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει για την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού χάρη (και) στους Βιγιαφάνιες-Ζαγαρίτη και την καθοριστική συμβολή του προπονητή του!

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός απέναντι στην ΑΕΚ. Σύμφωνοι, το τελικό 2-1 δεν το αποτυπώνει αυτό σε επίπεδο έκτασης σκορ. Σίγουρα, πήγε να… βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια στο τέλος και να χάσει αυτό που άξιζε να πάρει.

Κοιτάζοντας ωστόσο τη συνολική εικόνα της αναμέτρησης του Ολυμπιακού σταδίου, δεν μπορεί να μην σταθεί στην καθολική ανωτερότητα του «τριφυλλιού», τουλάχιστον για 70 λεπτά. Και στις δύο πλευρές του γηπέδου, «κλειδώνοντας» τα μετόπισθεν και φτιάχνοντας φάσεις για τουλάχιστον δύο γκολ ακόμα!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Το γεγονός ότι παίζει μπάλα και ο αντίπαλος, ειδικά σε ένα ντέρμπι μάλιστα όπου όλα είναι ρευστά, μαζί με το ένστικτο αυτοσυντήρησης της ΑΕΚ που έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να μειώσει και να ισοφαρίσει, εξηγεί το τελικό αποτέλεσμα.

Δεν μπορεί να μειώσει, όμως, ξαναγράφουμε την πολύ καλή εικόνα του Παναθηναϊκού. Μια εικόνα που οφείλεται εν πολλοίς για ένα ακόμα παιχνίδι στην πολύ αποτελεσματική αριστερή του πλευρά.

Τόσο ο Λούκας Βιγιαφάνιες όσο και ο Βασίλης Ζαγαρίτης που ξεκίνησαν από εκεί, προκάλεσαν… εγκεφαλικά σε Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο και Μουαμέρ Τάνκοβιτς. Δημιούργησαν διαρκώς ρήγματα, είχαν παρουσία και στα δύο τέρματα της ομάδας τους... Το γεγονός ότι ο Μάσιμο Καρέρα έκανε τους δύο παίκτες του αλλαγή στο ημίχρονο, μάλλον… τα λέει όλα!

Είναι εκπεφρασμένο και καταγεγραμμένο… πολλάκις. Ο Βιγιαφάνιες ανεβάζει επίπεδο τους «πράσινους», είτε παίζει έξω αριστερά, είτε στον άξονα ως δεκάρι, είτε πιο πίσω στο κέντρο. Και χθες, μόλις βγήκε ήταν που άρχισαν τα… νερά από πλευράς της ομάδας του.

Από… κοντά, για να μην τους αδικήσουμε κιόλας και οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο που κέρδισαν κατά κράτος την μάχη του κέντρου, αλλά και ο αξιόπιστος Φραν Βέλεθ στα μετόπισθεν.

Εξίσου σημαντικό, τώρα, με την κατάκτηση των τριών βαθμών από το ντέρμπι είναι και η εικόνα που έχει αρχίσει να δείχνει εσχάτως ο ΠΑΟ, σε σταθερή βάση.

Εικόνα που, όπως και το ντέρμπι με την ΑΕΚ φέρει την «υπογραφή» του Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός εμφανίστηκε άριστα διαβασμένος σε ένα ακόμα παιχνίδι, εξουδετέρωσε πλήρως τον αντίπαλο και το γεγονός ότι έκανε… πρεμιέρα στο 4-3-3 αποδεικνύει πως δεν διακατέχεται από… πρεμούρες και «κολλήματα».

«Κανονικός» προπονητής, που μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει ο Παναθηναϊκός αλλά και οι ποδοσφαιριστές του από τη συνεργασία τους μαζί του, με λίγα λόγια!

Φυσικά, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, λένε και αναμφίβολα υπάρχει ακόμα δρόμος προκειμένου να έρθει η επιθυμητή εικόνα της αγαπημένης του ομάδας, για τον κόσμο. Μια εικόνα πάντως που, εν πολλοίς, φανταζόμαστε πως δεν θα απέχει πολύ από αυτή που είδαμε στο ΟΑΚΑ...

Σε πρώτη φάση βέβαια, αυτό που προέχει, για να συνεχιστεί η πρόοδος, να διατηρηθεί η καλή ψυχολογία και να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η βαθμολογική κατάσταση είναι να έρθει άλλη μια νίκη, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, το επόμενο Σάββατο.


Το είπε και ο Φεντερίκο Μακέντα, μετά το τέλος του αγώνα με την «Ένωση», άλλωστε. Για να έχει αντίκρισμα η επικράτηση αυτή, θα πρέπει να έρθουν κι άλλες επιτυχίες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x